ONKOLOŠKE BOLEZNI

50%
Skupina Servier vlaga v onkologijo 50 % proračuna, namenjenega raziskavam in razvoju

Rak povzroči več kot četrtino vseh smrti, zato je drugi najpogostejši vzrok smrti na svetu, število obolenj pa narašča. Servier postavlja onkologijo med svoje najpomembnejše prednostne naloge, da bi se odzval na vedno večje potrebe po terapevtskih rešitvah.

Skupina si prizadeva postati priznan in inovativen akter na področju zdravljenja tistih vrst raka, ki jih je težko zdraviti in za katere terapevtske potrebe na splošno še niso izpolnjene, kot so raki prebavil, hematološki raki, rak trebušne slinavke in raki pri otrocih.

Servier osredotoča svoje raziskovalne in razvojne programe v onkologiji na dve obetavni področji – imunoterapijo in apoptozo.

Imunoterapija spodbudi bolnikov imunski sistem, da izboljša svojo naravno sposobnost uničevanja rakavih celic, na primer z uporabo monoklonskih in bispecifičnih protiteles, ki sprožijo usmerjen odziv proti invaziji celic, da bi zaščitili telo. Prevzem družbe Symphogen s sedežem na Danskem, ki je specializirana za pridobivanje monoklonskih protiteles, na tem področju dopolnjuje strokovno znanje skupine Servier. Apoptoza je naravna oblika programirane celične smrti in njeno zmanjšanje omogoča daljše preživetje rakavih celic. Servierev terapevtski pristop vključuje razvoj tarčnih zdravil, ki obnovijo sposobnosti rakavih celic, da umrejo zaradi apoptoze.

IMUNSKE VNETNE BOLEZNI 

Za imunsko-vnetne bolezni je značilen neustrezen odziv imunskega sistema bolnika, ki se usmeri proti njegovim lastnim tkivom. Servier osredotoča svoja prizadevanja pri raziskavah in razvoju na tri avtoimunske bolezni, pri katerih so zdravstvene potrebe zelo velike: sistemski eritematozni lupus, sklerodermijo in Sjögrenov sindrom.

SRČNO-ŽILNE IN PRESNOVNE BOLEZNI 

4.
Servier je 4. vodilna družba v kardiologiji na svetu

Bolezni srca in ožilja so glavni vzrok umrljivosti na svetu. Servier, ki je že več kot 60 let predan zdravljenju omenjenih bolezenskih stanj, ima na tem področju priznano strokovno znanje. Skupina je prav tako že vrsto let zavezana v boju proti sladkorni bolezni, zapleteni in napredujoči bolezni, za katero trpi 422 milijonov ljudi po vsem svetu. 

Skupina Servier se bo na področju srčno-žilnih in presnovnih bolezni osredotočila na upravljanje življenjskega cikla (LCM), da bi v postopnih inovacijah izkoristila prednosti svojih zdravil in strokovno znanje, zlasti z razvojem kombiniranih tablet.   

Kombinirana tableta poenostavi zdravljenje, zaradi česar se izboljša bolnikovo sodelovanje. 

* IQVIA, Analytics Link / World 74 countries – MAT Q4-2022

NEVROZNANOST

Servier se na področju nevrologije osredotoča na raziskovanje nevrodegenerativnih bolezni. Skupina se ciljno usmerja na proteinopatije, za katere je značilno kopičenje specifičnih beljakovin, kot je Parkinsonova bolezen, ali redke bolezni, kot npr. amiotrofična lateralna skleroza.