NEKAJ ŠTEVILK

34.

NAJVEČJA FARMACEVTSKA DRUŽBA NA SVETU
2. največja farmacevtska družba v Franciji.

150

Več kot 150 DRŽAV, v katere se distribuirajo zdravila družbe

21 400

ZAPOSLENIH

*IQVIA, Analytics Link / Svet 74 držav – MAT Q4-2022

Servier, mednarodna farmacevtska družba

Servier je mednarodna družba, ki deluje pod okriljem fundacije. Ustanovljena je bila z namenom ohranjati zdravje. Njen cilj je doseči pomemben družbeni vpliv tako na bolnike kot tudi na trajnostno naravnan svet. S svojim edinstvenim modelom vodenja lahko v celoti izpolnjuje svoje poslanstvo z dolgoročno vizijo: biti zavezana terapevtskemu napredku, ki koristi potrebam bolnikov. 21.400 zaposlenih v skupini Servier je predanih skupnemu poslanstvu, ki je vir vsakodnevnega navdiha.

Servier je vodilna svetovna družba na področju kardiologije, z osredotočanjem na težko ozdravljive vrste raka pa si prizadeva postati specializiran in inovativen akter na področju onkologije. Skupina Servier zato več kot 50 % svojega prihodka od raziskav in razvoja namenja razvoju usmerjenih in inovativnih terapij v onkologiji.  

Nevroznanost in imunske vnetne bolezni so gonilna sila rasti družbe v prihodnosti. Servier se na teh področjih osredotoča na omejeno število bolezni, pri katerih natančno opredeljevanje bolnikov s pomočjo precizne medicine omogoča ciljno usmerjen terapevtski odziv.

Da bi vsem omogočila dostop do kakovostne zdravstvene oskrbe po nižji ceni, družba nudi tudi vrsto kakovostnih generičnih zdravil za večino patoloških bolezni. Pri tem se opira na uveljavljene blagovne znamke v Franciji, vzhodni Evropi, Braziliji in Nigeriji.

Družba na vseh teh področjih upošteva mnenja bolnikov za vsako fazo življenjskega cikla zdravila.

Servier je družba s sedežem v Franciji, ki se opira na močno geografsko prisotnost v več kot 150 državah. V letu 2022 je ustvarila promet v višini 4,9 milijarde €.

Naše poslanstvo

Predani smo terapevtskemu napredku, katerega namen je izpolniti potrebe bolnikov. 

Naša vizija

Naša družba je bila ustanovljena z namenom služiti zdravju, hkrati pa si prizadeva doseči pomemben družbeni vpliv tako na bolnike kot na trajnostni svet.

Upaj si biti inovativen

Pokaži skrb do drugih

Deli in s tem rasti

Bodi predan uspehu

Široka ponudba originalnih in generičnih zdravil

Servier z obsežnim naborom originalnih in generičnih zdravil vsak dan pripomore k zdravljenju bolnikov v 150 državah. Skladno z našim prepričanjem, na podlagi katerega nudimo široko paleto zdravstvenih rešitev, omogočamo tudi rešitve na področju e-zdravja, ki pokrivajo celostno zdravljenje bolnika. 

SERVIEREVA ORIGINALNA ZDRAVILA

GENERIČNA ZDRAVILA

Raziskave in razvoj

Naš cilj je jasen — pospešiti raziskave in prizadevanja za razvoj novih terapevtskih rešitev, ki jih usmerja dolgoročna vizija. 

Naši timi si iz dneva v dan vztrajno prizadevajo odkrivati in razvijati zdravila na področjih, kjer so potrebe bolnikov največje.

Model upravljanja družbe Servier, ki jo vodi neprofitna fundacija, se povsem ujema z dolgoročno perspektivo, ki je potrebna za raziskave in razvoj. Naša neodvisnost od tržnih sil pomeni, da lahko intenzivno vlagamo v raziskave in razvoj z namenom spodbujanja inovacij in razvoja novih zdravil.

Vsako leto zato več kot 20 % prihodkov od prodaje (brez generičnih zdravil) namenimo raziskavam in razvoju.

ONKOLOŠKE BOLEZNI
kardiometabolizem
imuno-vnetje
nevroznanost

Servierev Inštitut za raziskave in razvoj Pariz-Saclay

Servier bo v Pariz-Saclayju lahko razvil bolj dinamičen in odprt pristop k raziskavam in razvoju, ki bo še bolj usmerjen k bolniku, da bi pospešil odkrivanje inovativnih terapevtskih rešitev.

  • 2023 Otvoritev v letu 2023
  • Objekt, ki se razteza na 45,000 m2 površine
  • 1 500 zaposlenih

Izbrani partner

Naša poslovna strategija temelji na enem samem cilju, tj. pospešiti razvoj zdravil, ki pomembno izboljšajo kakovost življenja bolnikov. Pri naših partnerstvih smo usmerjeni k ljudem in se z združevanjem našega strokovnega znanja in izkušenj  osredotočamo na ustvarjanje razmer, ki so koristne za obe strani.  

Želimo vlagati v razvoj inovacij, ki bodo v prihodnosti koristile bolnikom.

Močna industrijska povezava

V naših 16 proizvodnih enotah po vsem svetu proizvajamo in distribuiramo zdravila v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, varnosti in zanesljivosti. 

Z uporabo digitalnih inovacij v celotni proizvodni verigi še naprej povečujemo svojo prilagodljivost, da bi zadostili potrebam bolnikov.

Ustvarjanje pozitivnega vpliva na družbo

Družba Servier je sprejela proaktiven pristop k družbeni odgovornosti podjetij. Pristop je strukturiran na 4 zaveze družbene odgovornosti podjetij, ki združujejo 17 prednostnih nalog, opredeljenih s pomočjo ocene na poldagi smernic ISO 26000 in pogovorov z deležniki. 

Od leta 2016 dobrodelni sklad Mécénat Servier podpira pobude splošnega interesa v Franciji in tujini na področju zdravstva, izobraževanja, kulture in skupnega življenja. Več informacij: https://volunteer.servier.com/