1.KAJ JE PIŠKOTEK?

Piškotek je majhna računalniška datoteka, označevalec, ki se shrani in prebere v napravi, npr. med pregledovanjem spletne strani, branjem elektronske pošte ali namestitvijo ali uporabo računalniške programske opreme ali mobilne aplikacije ne glede na vrsto naprave, ki se uporablja (računalnik, pametni telefon, tablični računalnik itd.)

Izraz “piškotek” se v tem pravilniku uporablja za vse označevalce, ki se shranijo in preberejo na vaši napravi.

2.POMEMBNE INFORMACIJE V ZVEZI S SOGLASJEM

Za shranjevanje in branje nekaterih piškotkov ni potrebna predhodna pridobitev vašega soglasja, ker ti piškotki bodisi ne obdelujejo nobenih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, bodisi so nujno potrebni za zagotavljanje storitve, ki jo potrebujete.

Za shranjevanje ali branje drugih piškotkov, ki niso navedeni v zgornjem odstavku, je treba pridobiti vaše soglasje.

Shranjevanju ali branju piškotkov, ki jih uporabljamo, lahko kadarkoli ugovarjate, tako da jih odstranite iz svoje naprave pa spremenite nastavitve brskalnika.

Kadar koli lahko nasprotujete shranjevanju ali branju piškotkov, ki jih uporabljamo, bodisi tako, da jih odstranite iz svojih naprav ali spremenite nastavitve brskalnika.

3.KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Uporabljamo različne vrste piškotkov, katerih namen je opisan spodaj.


Piškotki sej

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje naše spletne strani oz. aplikacije. Omogočajo vam uporabo glavnih funkcij naše spletne strani oz. aplikacije (npr. dostop do vašega računa). Brez teh piškotkov ne boste mogli pravilno uporabljati naše spletne strani oz. aplikacije. To so piškotki, ki zadevajo samo delovanje naše spletne strani oz. aplikacije. Piškotke lahko zavrnete in jih odstranite prek svojih nastavitev brskalnika, vendar bo morda posledica tega poslabšanje vaše uporabniške izkušnje.

To se nanaša na naslednje piškotke:

Ime piškotkaZbrani podatkiNamenTrajanje hrambe
PHPSESSIDNi zbranih podatkovIzvorni piškotek PHP. Uporablja se za vzpostavitev seje uporabnika in posredovanje podatkov o stanju.Do konca seje

Funkcionalni piškotki

To so piškotki, ki s shranjevanjem različnih možnosti, ki ste jih izbrali med zadnjim obiskom, omogočajo uporabo za arhiviranje vaših nastavitev brskanja na vaši spletni strani oz. aplikaciji. Tako vam jih lahko znova predlagamo za poenostavitev brskanja po naši spletni strani oz. aplikaciji (npr. izbira različice, ki bo prikazana, standardna ali mobilno optimizirana). Piškotke lahko zavrnete in jih odstranite prek svojih nastavitev brskalnika, vendar bo morda posledica tega poslabšanje vaše uporabniške izkušnje.

To se nanaša na naslednje piškotke:

Ime piškotkaZbrani podatkiNamenTrajanje hrambe
tarteaucitronDovoljenje za vsako storitevZabeleži vašo privolitev ali zavrnitev za vsako storitev, ki jo uporablja to spletno mesto.1 leto
__atuvcNi zbranih podatkovPovezano z gradnikom AddThis, ki je vgrajen tako, da uporabnikom omogoča deljenje vsebine v različnih družabnih omrežjih.1 mesec
__atuvsNi zbranih podatkovPovezano z gradnikom AddThis, ki je vgrajen tako, da uporabnikom omogoča deljenje vsebine v različnih družabnih omrežjih30 minut
pll_languageZadnji uporabljeni jezikZabeleži jezik, ki ste ga nazadnje uporabili na tem spletnem mestu.1 leto

Analitični piškotki

To so piškotki, ki nam govorijo o uporabi in delovanju našega spletne strani oz. aplikacije in nam dovolijo, da izdelamo statistiko o količini prenosa in uporabi različnih elementov naše spletne strani oz. aplikacije (obiskanih vsebin in poti obiskovalcev) ter nam tako omogočijo, da naredimo svoje storitve še bolj zanimive in uporabniku prijazne (najpogosteje obiskane strani ali deli spletne strani, najbolj brani članki itd.).

Če boste soglašali z uporabo piškotkov, bo pravna oseba shranila piškotke, ki omogočajo zbiranje informacij, nujno potrebnih za namene, opisane v spodnji preglednici.

Ime piškotkaZbrani podatkiNamenTrajanje hrambe
_pk_ses*Matomoto store a unique session ID.Session
_pk_id*Matomoto store a unique client ID.Session

Piškotki tretjih oseb

Spodaj naštete funkcije te spletne strani uporabljajo storitve, ki jih ponujajo tretje osebe (Twitter in video).

Če boste soglašali z uporabo piškotkov, bodo omenjene tretje osebe shranile piškotke, ki vam bodo neposredno na www.servier.si omogočili ogled vsebine, ki jo gostijo tretje osebe, ali posredovanje naših vsebin.

Prek teh piškotkov bodo tretje osebe v skladu s svojo politiko zaupnosti za svoje potrebe zbirale in uporabljale vaše podatke o brskanju.

Če želite uveljavljati svoje pravice v zvezi s podatki, ki jih zbirajo tretje osebe ali če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s tem načinom obdelave, se lahko obrnete neposredno nanje.

S podoknom za nastavitve piškotkov lahko daste ali prekličete svoje soglasje v celoti ali le za posamezen namen.

Konfiguriraj moje nastavitve

4.KAKO NASTAVITI SVOJ BRSKALNIK, PAMETNI TELEFON IN KOMPONENTE PROGRAMSKE OPREME?

Vsaka sprememba nastavitve, ki jo lahko naredite, bo lahko spremenila vaše brskanje po naši spletni strani oz. aplikaciji in vaše pogoje za dostop do določenih storitev oz. funkcij, ki zahtevajo uporabo piškotkov. Beleženje piškotkov v svoji napravi lahko odobrite ali zavrnete in kadarkoli spremenite nastavitve naprave.


Če sprejmete beleženje piškotkov v programski opremi brskalnika, se ti shranijo v prostoru vaše naprave, ki je temu namenjen.


Če zavrnete beleženje piškotkov v svoji napravi ali izbrišete tiste, ki so v njej zabeleženi, ne boste več mogli uporabljati nekaterih funkcij, čeprav so te potrebne za brskanje po določenih območjih spletne strani oz. aplikacije. Če je to potrebno, zavračamo vso odgovornost za kakršnekoli posledice zaradi poslabšanega delovanja naše spletne strani oz. aplikacije, ki izhajajo iz dejstva, da nismo mogli shraniti ali prebrati piškotke, ki ste jih izbrisali ali zavrnili in so potrebni za delovanje omenjenih funkcij.

Kako namestiti svoj brskalnik?

Večina brskalnikov privzeto sprejema piškotke, vendar se lahko odločite, da boste piškotke blokirali ali pa prosite svoj brskalnik, da vas obvesti, ko spletna stran poskuša namestiti piškotek na vašo napravo.


Za namestitev piškotkov v skladu s svojimi nastavitvami si oglejte meni ”Pomoč”. Povezave do navodil za nastavitve piškotkov za glavne brskalnike so navedene spodaj:

Kako namestiti nastavitve zaupnosti na svojem pametnem telefonu oz. tabličnem računalniku?

Lahko se odločite, da boste spremenili nastavitve zaupnosti na svojem pametnem telefonu oz. tabličnem računalniku.

Če želite namestiti svoje nastavitve zaupnosti, sledite eni od spodnjih povezav: