Olivier Laureau bo kot drugi podpredsednik še naprej zagovarjal farmacevtski sektor, vpeljal Serviereve vrednote in zagovarjal interese srednje velikih farmacevtskih podjetij, članic EFPIE.

Skupaj s predsednikom (Hubertusom Von Baumbachom iz podjetja Boehringer lngelheim) in prvim podpredsednikom (Larsom Fruergaardom J0rgensnom iz podjetja Novo Nordisk) bo med dvoletnim mandatom vodil delo EFPIE.

Nedavni dogodki so pokazali, kako pomembno vlogo imajo medicinske inovacije pri ohranjanju varnosti in zdravja naše družbe,” je dejal Olivier Laureau. “Naša želja je, da bi Evropa v bioznanosti postala vodilna v svetu. Uresničitev tega cilja pomeni, da bo EFPIA s svojimi člani sodelovala z EU in njenimi državami članicami, da bi vzpostavila regulativni sistem svetovnega formata, močan in predvidljiv pravni okvir na področju pravic intelektualne lastnine in bioznanstveni ekosistem prihodnje generacije, ki bo koristil bolnikom po vsej Evropi in vsem svetu.

Servier je član EFPIE od l. 1997.

Preberite sporočilo za javnost zveze EFPIA

(https://efpia.eu/news-events/the-efpia-view/statements-press-releases/ new-presidency-team-at-efpia-committed-to-working-with-eu-and-member-states-to-build-back-better-from-covid-crisis/)