Z ustanovitvijo podjetniškega inkubatorja ima Servier namen doseči izmenjavo znanja in izkušenj med svojimi timi (do 1.500 raziskovalcev) in timi gostujočih zagonskih podjetij – mladih in inovativnih podjetij – v zdravstvenem sektorju. Servierevi timi bodo lahko izkoristili najboljše znanstvene in najbolj nadarjene človeške vire, da bi pospešile raziskave in razpoložljivost novih terapevtskih rešitev.

Podjetniški inkubator za zagonska podjetja spodbuja novo raven izmenjave znanja. Digitalne inovacije brez ovir so ključnega pomena za še učinkovitejše in hitrejše zadovoljevanje neizpolnjenih potreb bolnikov. Pametne metode za pospeševanje raziskovalnih in razvojnih programov temeljijo na sinergiji in timskem delu,” je dejal Christophe Thurieau, izvršni direktor oddelka za raziskave v Servieru.

Edinstveno mesto za inovacije na področju bioznanosti

Podjetniški inkubator za zagonska podjetja Servierevega Inštituta za razvoj in raziskave je pobuda, ki ponazarja preoblikovanje na področju raziskav in razvoja. Pobudo za takšno preoblikovanje je uvedla skupina Servier, da bi postala učinkovitejša in bolj osredotočena na bolnike. Najbolj inovativna zagonska podjetja na področju zdravstva bodo imela priložnost samostojno razvijati svoje projekte, vendar tudi izmenjevati svoje strokovno znanje s Servierevimi timi ter tako ustvariti in izkoristiti skupinsko dinamiko.

Sodelujoči laboratorij, ki obsega 1.850 m2, je zasnovan tako, da lahko sprejme približno 20 podjetij s prostorom za več kot 100 znanstvenikov. Vstop v center bo mogoč prek prijave in izbirnega postopka, ki ga bo vodil Biolabs. Postopek prijave se bo začel poleti 2022.

Biolabs bo nadzoroval vsakodnevno upravljanje lokacije, zagotavljanje zalog, storitev in opreme ter praktične podpore dogodkov in programov, specifičnih za interese zagonskih podjetij na področju bioznanosti.

Preberite sporočilo za javnost


Ali ste vedeli?

Znanstvena in tehnološka skupina Inštituta Pariz-Saclay je s 15 % nacionalnih raziskav ter 40 % javnih in zasebnih delovnih mest na področju raziskav v Île-de-France med osmimi najmočnejšimi inovacijskimi središči na svetu. Pariz-Saclay ima zato vse prednosti ene najprivlačnejših inovacijskih skupin za vlagatelje in podjetnike z vsega sveta.