Od ustanovitve dobrodelnega sklada Mecenat Servier smo razvili več kot 30 pridruženih partnerstev,” poudarja Corinne Massin, direktorica za korporativno človekoljubje in generalna odposlanka sklada Mecenat Servier. “Hkrati smo z različnimi pobudami, kot so sponzorstvo na podlagi znanj in spretnosti, solidarnostni dopust (Conge Solidaire®), solidarnostni seminarji in od konca leta 2019 prispevanje mikrodonacij, t.j. zaokroževanja plač zaposlenih navzdol (L’ARRONDIE sur salaire), spodbujali zaposlene v skupini Servier, da postanejo dejavni.

Mecenat Servier je leta 2020 prek razgovorov z zaposlenimi in partnerskimi organizacijami naredil svojo prvo oceno učinka. Iz nje je razvidno navdušenje zaposlenih nad sodelovanjem v pomembnih dobrodelnih pobudah. Študija poudarja tudi predanost sklada Mecenat Servier združenjem, in sicer z resničnim upoštevanjem njihovih potreb prek poglobljenega poslušanja in procesa soustvarjanja.

Dobrodelni sklad Mecenat Servier v obliki filma promovira prav to skupno predanost vsem oblikam solidarnosti.

Film, ki priča o konkretnih solidarnostnih ukrepih, ki krepijo teritorialni odtis skupine in njene povezanosti z lokalnimi skupnostmi.

Oglejte si 4-minutni film “Prisluhnimo in pojdimo skupaj naprej”

Pomembne številke

1.815 predanih zaposlenih v l. 2019/2020

30 združenj, ki jim nudimo podporo že od l. 2016

21 držav posredovanja in vedno večja internacionalizacija